Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκαν 37 απινιδωτές σε επιλεγμένα σημεία της Καλαμαριάς

0
133
θεσσαλονίκη-τοποθετήθηκαν-37-απινιδωτ

Θεσσαλονίκη: Τριάντα εφτά απινιδωτές σε επιλεγμένα σημεία του δήμου Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, τοποθέτησε η δημοτική αρχή, με στόχο την αντιμετώπιση των καρδιακών ανακοπών και τη φροντίδα υγείας και ασφάλειας των πολιτών.

Η Καλαμαριά είναι η μοναδική ελληνική πόλη που συμμετέχει στο έργο «HEART SAFE CITIES», μία πρωτοβουλία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, που επιδιώκει την αποτελεσματικότερη έξω-νοσοκομειακή διαχείριση των θυμάτων καρδιακής ανακοπής, καθώς και περιστατικών που απαιτούν παροχή πρώτων βοηθειών, εντός του αστικού ιστού.

Το έργο επένδυσε στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση, «οδηγώντας» 1.432 πολίτες του δήμου Καλαμαριάς στη λήψη της διεθνούς αναγνωρισμένης πιστοποίησης Βασικής Υποστήριξης Ζωής «Basic Life Support-BLS» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Παράλληλα με την πιστοποίηση 126 Εκπαιδευτών Βασικής Υποστήριξης Ζωής και την προμήθεια σύγχρονων εκπαιδευτικών απινιδωτών και προπλασμάτων από τον δήμο Καλαμαριάς, επιδιώκεται η συνέχιση των εκπαιδεύσεων και μετά το τέλος του έργου.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr