Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή η Μαίρη Ν. Ράπτου των γνωστών Εκπαιδευτηρίων

0
175

ΛΑΡΙΣΑ ΝΕΑ: Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών η Μαίρη Ράπτου των γνωστών Εκπαιδευτηρίων, όπως ανακοίνωσε μέσω σόσιαλ μίντια ο Νίκος Ράπτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Έμελλε να φύγει από τη ζωή μετά την χθεσινή επεισοδιακή ημέρα με τις αντιδράσεις για την δικαστική απόφαση, με την οποία ορίζεται άμεσα εκτελεστέα η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού και του Λυκείου των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ράπτου.

Η Μαίρη Ράπτου γεννήθηκε στη Λάρισα. Αποφοίτησε ως αριστούχος και σημαιοφόρος από το Γυμνάσιο Θηλέων Λάρισας, ενώ φοίτησε στη «Γαλλική Ακαδημία» και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας παίρνοοντας πτυχίο στην «Ανωτέρα» πιάνου, χορωδίας, αρμονίας.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία πανεπιστημιακές σπουδές στην Ψυχολογία και στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Από εκεί έλαβε ειδικό δίπλωμα στην Εκπαίδευση της Πρώτης Παιδικής Ηλικίας.

Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή η Μαίρη Ν. Ράπτου των γνωστών Εκπαιδευτηρίων

Το 1957 ίδρυσε τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου στη Λάρισα που αρχικά περιελάμβαναν Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, και αργότερα λειτούργησαν Γυμνάσιο (1992) και Λύκειο (1997). Τη δεκαετία του 2000 λειτούργησαν Προνήπια και Παιδικό Σταθμό. Από μικρή εργάστηκε στο Χριστιανικό έργο: στην Χριστιανική Εστία Λάρισας, στις Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες, στις φοιτήτριες της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και στους κύκλους Νέων Μητέρων. Συμμετείχε επίσης στο Σώμα Ελλήνων. Το 2012 παρασημοφορήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία ως «Αξιωματούχος» (Officier) της Τάξεως (Ordre) «Palme Académique» για την προσφορά της στην Παιδεία και στη Γαλλοφωνία. Τέλος τιμήθηκε για το έργο της από πολλούς συλλόγους και οργανισμούς, όπως: Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Λάρισας, Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας, Eurobank.

Δείτε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις που έδωσε η Μαίρη Ράπτου στον Γιώργο Τράντα και στην εκπομπή “Εν Λευκώ” της Θεσσαλία Τηλεόραση:

Δείτε ένα βίντεο με την πορεία των εκπαιδευτηρίων στο χρόνο:

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr