Τι αλλάζει από το Σάββατο – Πώς θα λειτουργούν εστίαση και γήπεδα

0
67
τι-αλλάζει-από-το-σάββατο-πώς-θα-λειτ

Λίγα 24ωρα έμειναν ακόμα μέχρι να εφαρμοστεί η πολυπόθητη χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον κορωνοϊό και να πάρουν ανάσα τόσο οι πολίτες όσο και οι καταστηματάρχες, μετά τους τελευταίους περιορισμούς που τους στέρησαν πολλά.

Από το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, επανέρχονται οι κανονικοί ρυθμοί, παρόλο που δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την απόφαση αυτή, τονίζοντας πως πρόκειται για μια βιαστική κίνηση.

«Στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%», ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22 – Αναλυτικά τι εισηγήθηκε η επιτροπή

Να αυξηθεί το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα στο 50%. Σήμερα στα γήπεδα επιτρέπεται η κάλυψη μόνο σε ποσοστό 10% και με όριο τα 1000 άτομα.
Πρόκειται για ένα μέτρο στο οποίο οι ειδικοί φαίνεται ότι δεν έχουν αντίρρηση καθώς θεωρούν ότι είναι συνήθως εξωτερικοί χώροι συνεπώς μπορούν οι ομάδες να τηρήσουν τα μέτρα για τους φιλάθλους τους.
Να επιτραπούν στην εστίαση και την ψυχαγωγία και οι όρθιοι. Στην τελευταία συνεδρίασή τους πάντως οι ειδικοί έδωσαν το πράσινο φως ώστε να μην υπάρχει περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι, με συνέπεια να καταργηθούν στην πράξη τα οποία μέτρα στην ψυχαγωγία και την εστίαση.
Θετικά απάντησαν οι επιστήμονες της επιτροπής για το θέμα των σχολικών εκδρομών από την 1η Μαρτίου, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να κοινωνικοποιηθούν. Άλλωστε οι εκδρομές είχαν απαγορευθεί το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας και υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ζήσει καν αυτήν τη μαθητική εμπειρία.
Tην εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.
Η επιτροπή εισηγήθηκε αρνητικά για τις παρελάσεις.
Διαφωνία για τις μάσκες

Στο τραπέζι έπεσε και η κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παρότι ελάχιστοι πλέον τη χρησιμοποιούν σε εξωτερικούς χώρους αφού δεν επιβάλλονται και πρόστιμα, υπάρχουν επιστήμονες που δεν συμφωνούν να αρθεί το μέτρο. Εκτιμούν ότι αυτό πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr