Τι δείχνουν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων για τους ανεμβολίαστους

0
29
τι-δείχνουν-τα-στοιχεία-των-δημοσκοπή

Τρόπους για να κάμψει τις αντιστάσεις ενός σημαντικού κομματιού του πληθυσμού που αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού και αγγίζει το 40% αναζητά το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση.

Η ανάγνωση των ποιοτικών στοιχείων για το επίμαχο θέμα σε σειρά από έρευνες της κοινής γνώμης αναδεικνύει το φαινόμενο των ανεμβολίαστων που ισχύει βέβαια όχι μόνο στη χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι επιμέρους δείκτες καταδεικνύουν ότι πέρα από τις περιπτώσεις πολιτών που διστάζουν λόγω φόβου και ανασφάλειας καταγράφεται κι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό που απορρίπτει διαρρήδην τα εμβόλια ή δεν πιστεύει στην πανδημία.

Με δεδομένη την έξαρση των κρουσμάτων και την μεταδοτικότητα της «Δ» η Κυβέρνηση ετοιμάζει πυρετωδώς τις επόμενες κινήσεις με βασικό στόχο ένα ασφαλές Φθινόπωρο με το τέταρτο κύμα να έχει περιοριστεί.

Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες συνιστά πλέον μονόδρομο, ενώ αναπόφευκτοι πρέπει να θεωρούνται οι περιορισμοί για όσους έχουν επιλέξει να απέχουν από αυτή τη διαδικασία.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η καμπάνια συμμετοχής σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αρμόδια κλιμάκια επισκέπτονται απομακρυσμένες περιοχές για να μπορέσουν να προσεγγίσουν και να ενημερώσουν τους κατοίκους, με έμφαση στις περιπτώσεις νομών που παρατηρείται απροθυμία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η επικοινωνιακή καταιγίδα με σποτς και μηνύματα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνδυασμό με τον κίνδυνο που αποτυπώνεται στα καθημερινά δελτία λειτουργεί ήδη ευεργετικά και το ενδιαφέρον για ραντεβού κυρίως στις νεότερες ηλικίες έχει ζωντανέψει.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr