Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που δεν εμβολιάζονται

0
87

Στο τι θα ισχύει για τους εργαζόμενους που δεν εμβολιάζονται και δουλεύουν σε κλάδους που θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας υγείας, είτε υγειονομικοί είτε διοικητικοί να έχουν εμβολιαστεί έως τις 16 Αυγούστου, αλλιώς θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας και θα παύεται η καταβολή του μισθού τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, υποχρεωτικός θα είναι και ο εμβολιασμός και όσων διαμένουν εκεί.

Ακόμα, τα πρόστιμα ορίζονται, για όσους παραβαίνουν τον σχεδιασμό, στα 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.

Επίσης, υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση. Ο υπουργός Υγείας συνέστησε σε όλους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Θα έρθει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται», επεσήμανε ο Βασίλης Κικίλιας.

Δίδεται η δυνατότητα δημόσιοι φορείς (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία) να προσλαμβάνουν με ταχείες διαδικασίες προσωπικό ορισμένου χρόνου σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.

Δημιουργούνται τριμελείς επιτροπές από ιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς, ανά υγειονομική περιφέρεια, που θα αξιολογούν αιτήματα εκ μέρους των υπόχρεων για απαλλαγή από τον εμβολιασμό για αποδεδειγμένους λόγους υγείας, κατόπιν ειδικής λίστας εξαιρέσεων που θα προσδιορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr