Τι συμβαίνει με συνδεδεμένη και βασική ενιαία ενίσχυση – ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

0
127
τι-συμβαίνει-με-συνδεδεμένη-και-βασικ

Ειδήσεις: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) έκανε πληρωμές 14,7 εκατ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 17/01– 03/02 πληρώθηκαν 883 άτομα για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η αναστάτωση με το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, πάει πίσω χρονικά εκ των πραγμάτων τις προγραμματισμένες πληρωμές των αγροτών, όπως έγκαιρα έχει γράψει ο ΑγροΤύπος.

Το καλό βέβαια είναι ότι στην επικείμενη πληρωμή των εκκρεμοτήτων ενιαίας 2021, η οποία θα πρέπει να αναμένεται στις αρχές με μέσα Μαρτίου, θα συμπεριληφθούν κατά τα φαινόμενα όσοι παραγωγοί είχαν πρόβλημα με το ΑΤΑΚ στα μισθωμένα τεμάχια, ενώ έχουν επιλυθεί και αρκετά από τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με ιδιοκτησιακά ζητήματα των σε αγροτεμάχια.

Όσον αφορά στις συνδεδεμένες, τις οποίες ο αγροτικός κόσμος αναμένει εναγωνίως, οι πληρωμές, το πιθανότερο είναι να γίνουν σπαστά. Δηλαδή στις αρχές με μέσα Μαρτίου και εφόσον όλα πάνε καλά, λένε σχετικές πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα πληρωθεί μια ομάδα προϊόντων. Μέσα σε αυτά δεν θα είναι το βαμβάκι, η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης του οποίου, θα γίνει στο καλύτερο σενάριο στα τέλη του Μαρτίου. Μια τελευταία ομάδα προϊόντων που αφορά στα ζωικά, πρόκειται να πληρωθεί σίγουρα εντός του Απριλίου.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr