Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Μητσοτάκης στο Χατζηνικολάου

0
82
τι-θα-ανακοινώσει-σήμερα-ο-μητσοτάκης

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα την επόμενη ημέρα στην πανδημία και την οικονομία.

Επίσης,

Το πότε και το πως θα γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να ανακοινωθεί  σήμερα  από το  πρωθυπουργό.

Αυτό άφησε να εννοηθεί στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός αναμένεται το βράδυ, μεταξύ άλλων, να αναφερθεί στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των ανατιμήσεων σε βασικά είδη και των μέτρων στήριξης που προωθεί η κυβέρνηση και σε αυτό το πλαίσιο, όπως όλα δείχνουν, θα αποκαλύψει το πότε αλλά και το ποσοστό της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022.

Σημειώνεται πως από την 1 Ιανουαρίου ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά το 2%, διαμορφούμενος στα 663 ευρώ μεικτά. Με βάση το σχετικό νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού ξεκινούν κάθε χρόνο στα τέλη Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται εντός 4μήνου. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για επίσπευση της διαδικασίας, τότε η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα σενάρια, είναι πιθανή μια αύξηση των κατώτατων απολαβών κατά 5%, κάτι που θα οδηγούσε το μισθό στα 696 ευρώ, πολύ κοντά στην προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. που έκανε λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ μέσα στην τριετία.

Η πανδημία σίγουρα θα είναι στο πρώτο πλάνο των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr