Τι θα γίνει το λιανεμπόριο

0
75
τι-θα-γίνει-το-λιανεμπόριο

Για τις 5 Απριλίου πάει η επανέναρξη του λιανεμπορίου. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας δεν επιτρέπουν να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στις 29 Μαρτίου που ήταν ο στόχος.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του λιανεμπορίου, όταν ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα.

Σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6», οι καταναλωτές θα πηγαίνουν για ψώνια αποστέλλοντας το μήνυμα SMS στο 13032.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης επεσήμανε ότι θα υπάρχει χρονικός περιορισμός ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί, ενώ υπάρχει η πρόθεση δυνητικά τα καταστήματα να λειτουργήσουν κανονικά και όχι με τη μέθοδο click away ή του click inside.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καταναλωτής θα έχει στη διάθεσή του τρεις ώρες.

Όπως ανέφερε, είναι πρόθεση της Κυβέρνησης να ανοίξουν τα καταστήματα γιατί αυτό θα μπορέσει να βοηθήσει την οικονομία και την οικονομική στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Ακόμα, ο γενικός γραμματέας σημείωσε, ότι κάθε εβδομάδα μελετώνται τα επιδημιολογικά στοιχεία και παίρνονται οι αποφάσεις.

Σε αυτή τη φάση έγινε το πρώτο βήμα όσον αφορά το άνοιγμα της Αγοράς, οι υπηρεσίες (κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών) σύμφωνα με τα δεδομένα δεν έχουν παραβατικά δεδομένα.

Όπως είπε, θα παρατηρηθεί η εξέλιξη της πορείας σε μια εβδομάδα. Ωστόσο, παρότι δεν έδωσε χρονικό ορίζοντα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, άφησε να εννοηθεί ότι είναι μάλλον δύσκολο το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου, θα εξαρτηθεί όμως από την επιδημική εικόνα.

Για την εστίαση ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης ήταν επιφυλακτικός αποφεύγοντας να απαντήσει για το αν θα ανοίξουν εντός του Απριλίου ή το Πάσχα.

Όμως, εξήγησε πως ο Απρίλιος είναι ένας μήνας κρίσιμος όσον αφορά τον εμβολιασμό όπου τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. «Όσο διευρύνεται το ποσοστό των εμβολιασμένων τότε μπορούμε να κάνουμε περισσότερα ανοίγματα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr