Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ζελένσκι – Διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού για την αμέριστη ελληνική στήριξη στην Ουκρανία

0
205
τηλεφωνική-επικοινωνία-μητσοτάκη-με

Με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Ουκρανίας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα. Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ουκρανό Πρόεδρο για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων ομογενών και Ουκρανών.

Ακόμα, συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας.

Ακόμα, τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr