Την ερχόμενη εβδομάδα οι εισηγήσεις των ειδικών για άνοιγμα

0
76
την-ερχόμενη-εβδομάδα-οι-εισηγήσεις-τ
Ӵ飬鼴�᰼ �𥦼䱯쯠�勞�� hޭᠴ筠ĥ�ᠱ8 ɡ�ᱟﵠ2021, 𴱹�읱ᠡ𼠴�㬡 �멡�𯱟ﵠ쥴ܠ�彴屯 lockdown 㩡 �᭜󷥳破粠𡭤笟Რ�꯱ﭯ�(EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Χωρίς να ληφθούν αποφάσεις ολοκληρώθηκε η σημερινή, τακτική συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και το lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συζήτησαν για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, καθώς και για την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήσεις και αποφάσεις ωστόσο δεν υπήρξαν, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε νέα σύσκεψη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το βασικό σενάριο που προκρίνεται είναι τα σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις αρχές Απριλίου και συγκεκριμένα από τις 5 Απριλίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, το επικρατέστερο σενάριο είναι το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων από τις 5 Απριλίου με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα self test, καθώς θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίζουν εάν είναι φορείς ώστε να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις τους.

Επίσης, ένα ισχυρό σενάριο είναι να επιτραπούν ο διαδημοτικές μετακινήσεις από τις 5 Απριλίου. Επιπρόσθετα το ίδιο σενάριο θέλει τότε να ανοίγουν και τα σχολεία.

Η επιπεδοποίηση που παρατηρείται δίνει μια «ανάσα αισιοδοξίας» σε κυβέρνηση και ειδικούς προκειμένου να πάρουν και πάλι μπροστά οι μηχανές των δραστηριοτήτων.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μένουν στο ίδιο επίπεδο με τις εξαγωγές, και αυτό θα λειτουργήσει ως «βαλβίδα αποσυμπίεσης» του συστήματος.

Εάν συνεχιστεί η αύξηση των εξαγωγών ή αντιστρόφως η μείωση των εισαγωγών, τότε θα μπορεί να υλοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για άνοιγμα αρχές Απριλίου του λιανεμπορίου, στα μέσα Απριλίου της εστίασης και από τις 15 του επόμενου μήνα ο Τουρισμός.

Τέλος, σε ότι αφορά στο Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ακόμη νωρίς να ληφθούν αποφάσεις και όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr