Το αντίο του Ντόναλντ Τραμπ

0
33

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε αποχαιρετιστήρια ομιλία του την Τρίτη δήλωσε ότι νιώθει ιδιαίτερα περήφανος που είναι ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε κανέναν νέο πόλεμο. «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαι ο πρώτος Πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν έχει ξεκινήσει νέους πολέμους» δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η πολιτική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει ποτέ να γίνεται ανεκτή, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου.

«Όλοι οι Αμερικανοί τρομοκρατήθηκαν από την επίθεση στο Καπιτώλιό μας. Η πολιτική βία είναι επίθεση σε ό,τι αγαπάμε ως Αμερικανοί. Δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή» σημείωσε.

«Ορκίζεται μια νέα διοίκηση και προσευχόμαστε για την επιτυχία της στη διατήρηση της αμερικανικής ασφάλειας και ευημερίας», δηλώνει.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από μέρους του στις ειρηνευτικές συμφωνίες για τη Μέση Ανατολή στις οποίες μεσολάβησαν οι ΗΠΑ και στον αγώνα, όπως είπε, των κρατών να αντιμετωπίσουν την Κίνα.

«Αναζωογονήσαμε τις συμμαχίες μας και συγκεντρώσαμε τα έθνη του κόσμου προκειμένου να αντισταθούν στην Κίνα όπως ποτέ άλλοτε» δήλωσε και πρόσθεσε: «Ως αποτέλεσμα της τολμηρής διπλωματίας και της βασισμένης στον ρεαλισμό, πετύχαμε μια σειρά ιστορικών ειρηνευτικών συμφωνιών στη Μέση Ανατολή. Είναι η αυγή μιας νέας Μέσης Ανατολής και φέρνουμε τους στρατιώτες μας στην πατρίδα».

Ο Τρμπ δεσμεύεται για συνεχή παρουσία στην πολιτική σκηνή, σημειώνοντας ότι το κίνημά του «μόλις αρχίζει».

«Τώρα, καθώς ετοιμάζομαι να παραδώσω την εξουσία σε μια νέα διοίκηση, θέλω να ξέρετε ότι το κίνημα που ξεκινήσαμε βρίσκεται στην αρχή του», σημειώνει.

Πηγή: tilegrafimanews.gr