Το μεγάλο στοίχημα των επενδύσεων……………

0
29
το-μεγάλο-στοίχημα-των-επενδύσεων

Ένα ισχυρό σήμα εξωστρέφειας με στόχο την μετατροπή της χώρας σε έναν κορυφαίο επενδυτικό κόμβο στην νοτιοανατολική Ευρώπη στέλνει σήμερα από την Αστυπάλαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το «πράσινο νησί» συνιστά για τον ίδιο ένα ζωντανό παράδειγμα για την μετάβαση της χώρας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο φιλοδοξούν πως μετά το γερμανικό κολοσσό της Volkswagen και άλλοι στρατηγικοί επενδυτές θα επιχειρήσουν τη συμμετοχή τους στο κυβερνητικό σχέδιο για την προσέλκυση ισχυρών παικτών από τη διεθνή αγορά στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης για τη μετάβαση της χώρας στη νέα εποχή μέσα από ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε κομβικές αλλαγές που δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για επιχειρηματική δραστηριότητα, συνεχίζοντας παράλληλα το πρόγραμμα για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις-κλειδιά για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Βασικό εργαλείο για την επιτυχή έκβαση των επιδιώξεων του Μεγάρου Μαξίμου συνιστά το πολυδιαφημισμένο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, το οποίο μόλις λάβει έγκριση από την Κομισιόν θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση να επιταχύνει και να κάνει πράξη την προεκλογική της δέσμευση για μια νέα Ελλάδα με σεβασμό στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους.

Εκτός των άλλων, το πρωθυπουργικό επιτελείο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με επίδοξους επενδυτές, ενώ σε κάθε ταξίδι του πρωθυπουργού καταρτίζεται ένα παράλληλο πρόγραμμα για την ανίχνευση υποψηφίων προς συνεργασία επιχειρηματικών ομίλων με την εμπλοκή συναρμόδιων υπουργείων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως από τις επιδόσεις της Κυβέρνησης στον τομέα των επενδύσεων εξαρτάται κατά πολλοίς η επίτευξη του στόχου για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μέσα στην επόμενη διετία.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr