Το πολύκροτο διαζύγιο των Γκέιτς: Μοιράζουν 130,5 δισ. δολάρια

0
157
το-πολύκροτο-διαζύγιο-των-γκέιτς-μοιρ

Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και η 56χρονη Τεξανή μηχανικός υπολογιστών, σύζυγός του, Μελίντα ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από κοινού την απόφαση να χωρίσουν.

Μετά από 27 χρόνια γάμου, οι Γκέιτς αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους ότι «δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι». Στην Ουάσινγκτον, όπου ζουν, η νομοθεσία προβλέπει τον εξ ημισείας διαμοιρασμό της περιουσίας, εκτός αν υπάρχει προγαμιαίο συμφωνητικό, που μάλλον δεν υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το Forbes εκτιμά την περιουσία των Γκέιτς περίπου στα 130,5 δισ. δολάρια.

ΗΧΗΡΌ ΔΙΑΖΎΓΙΟ ΜΠΙΛ ΓΚΈΙΤΣ – ΜΕΛΊΝΤΑ ΜΕΤΆ ΑΠΌ 27 ΧΡΌΝΙΑ ΓΆΜΟΥ

Πόσα όμως έχουν να μοιράσουν; Ασύλληπτα ποσά! Δημοσίευμα του Independent αναφέρει, μεταξύ άλλων,ότι:

Ο Μπιλ Γκέιτς βγάζει 4.630 δολάρια ανά δευτερόλεπτο! Το Business Insider υπολόγισε το ποσό βλέποντας πόσο αυξήθηκε η περιουσία του το τελευταίο έτος: από 105 δισ. δολάρια σε 146 δισ. δολάρια.
Ακόμη κι αν ξόδευε 1 εκατ. δολάρια την ημέρα, θα του έπαιρνε περισσότερα από 400 χρόνια να εξαντλήσει την περιουσία του.
Ο Γκέιτς είναι περίπου 66% πλουσιότερος από την βρετανική μοναρχία. Η βασίλισσα κι όλη της οικογένεια αποτιμώνται στα 88 δισ. λίρες
Ολόκληρη η αξία του Γκέιτς ξεπερνά το ΑΕΠ του Λουξεμβούργου, της Εσθονίας και της Βολιβίας. Συνολικά! Το ΑΕΠ του Λουξεμβούργου είναι στα 71 δισ. δολάρια, της Εσθονίας στα 31,4 δισ. δολάρια και της Βολιβίας στα 40,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Ο Γκέιτς θα μπορούσε να δώσει από 15 δολάρια σε κάθε έναν άνθρωπο πάνω στον πλανήτη, κι ακόμη θα του έμεναν 28 δισ. δολάρια.
Έχει δώσει σε φιλανθρωπίες του 27% της περιουσίας του στη διάρκεια της ζωής του. Για παράδειγμα, το 2017, έδωσε συνολικά 80 εκατ. δολάρια σε έρευνες για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr