Το πρώτο Rafale στην Ελλάδα τον Ιούλιο 2021

0
38

Το συμβόλαιο θα είναι συνολικού ύψους περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων Ευρώ, και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται η εν συνεχεία τεχνική υποστήριξη (FOS), τα όπλα των νέων αεροσκαφών αλλά και υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Στα όπλα που θα αγοραστούν περιλαμβάνονται οι πύραυλοι Meteor καθώς και η επαναπιστοποίηση των πυραύλων Mica, Scalp κι Exocet, που ήδη διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία. Το πρώτο Rafale αναμένεται να προσγειωθεί στην Ελλάδα το Ιούλιο του 2021.

Στις 17 Δεκεμβρίου θα πάει στην Βουλή για επικύρωση η συμφωνία με την Γαλλία για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών. Βάση της συμφωνίας η Ελλάδα θα προμηθευτεί με 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα και 6 καινούρια Rafale αναβαθμισμένα στην τελευταία έκδοση της F3R. Τέσσερα από τα αεροσκάφη που θα αποκτηθούν θα είναι διθέσια.

Μετά την έγκριση της συμφωνίας αναμένεται να ταξιδέψουν άμεσα για την Γαλλία οι μηχανικοί και πιλότοι της Π.Α. που έχουν ήδη επιλεχθεί για να εκπαιδευτούν στο νέο μαχητικό και οι οποίοι στην συνέχεια με την σειρά τους θα εκπαιδεύσουν στην Τανάγρα, όπου θα είναι το «σπίτι» των Rafale, τους συναδέλφους τους.

Πηγή: tilegrafimanews.gr