Το τέλος του lockdown

0
159
το-τέλος-του-lockdown

Πότε σταματάει το sms και πότε θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του lockdown ξεκίνησε χθες με την επανέναρξη της εστίασης. Τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα μπαρ επαναλειτούργησαν, έπειτα από έξι μήνες.

Το επόμενο βήμα θα γίνει με τα σχολεία, καθώς από την επόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων. Ακόμα, θα λειτουργήσουν και τα λύκεια που είχαν ανοίξει και πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό θα πρέπει να διενεργούν self test κορωνοϊού πριν μπουν στα σχολεία.

Το Σάββατο 15 Μαΐου θα γίνει η πρεμιέρα του Τουρισμού που θα λειτουργήσει με αυστηρές προδιαγραφές τόσο για τους εμβολιασμένους επισκέπτες όσο και για εκείνους που θα ταξιδεύουν με διαγνωστικά τεστ. Οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.

Ακόμα, στις 15 του μήνα, αναμένεται να απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν ελεύθερα να κινούνται από νομό σε νομό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, εκείνη την περίοδο αναμένεται να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο το ωράριο των καταστημάτων εστίασης, υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία.

Στις 15 Μαΐου ανοίγουν για το κοινό και οι οργανωμένες παραλίες. Την ίδια ημέρα, είναι πολύ πιθανό να σταματήσει η υποχρέωση αποστολής ειδικού SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Μέχρι τότε όλες οι μετακινήσεις εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, ακόμα και για την επίσκεψη σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6.

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου διευρύνθηκε κατά μία ώρα το ωράριο μετακίνησης των πολιτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 23:00 και λήγει στις 5:00.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr