Τραγική η κατάσταση στο «Δρομοκαΐτειο» – Ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού

0
73
τραγική-η-κατάσταση-στο-δρομοκαΐτει

Τραγική η κατάσταση στο «Δρομοκαΐτειο» – Ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού

Ειδήσεις: Τραγική είναι η κατάσταση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων κορονοϊού από τη μετάλλαξη Όμικρον, με τους υγειονομικούς να ζητούν την άμεση λήψη μέτρων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τέσσερα νοσηλευτικά τμήματα τέθηκαν εκτός εφημερίας λόγω μετατροπής τους σε κλινικές COVID, ποσοστό που αγγίζει το 50% των τμημάτων που συμμετέχουν στην εφημερία του νοσοκομείου. Περίπου 60 ασθενείς αποτελούν θετικά και ύποπτα κρούσματα και νοσηλεύονται κάτω από συνθήκες που δεν είναι κατάλληλες και δεν εξασφαλίζουν ασφαλή νοσηλεία. Το εκρηκτικό μείγμα συμπληρώνουν οι αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, που ανέρχονται σε 35 άτομα, όλων των ειδικοτήτων, καθώς επίσης και η νόσηση δεκάδων άλλων που έχουν αποδυναμώσει τη δυνατότητα του νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Η εξέλιξη της πανδημίας και η επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον έχει οδηγήσει σε έκρηξη των κρουσμάτων που αγγίζουν τις 55.000 σε ένα κινητό μέσο όρο. Η αύξηση αυτή ήταν αδύνατον να μην επηρεάσει και τους νοσηλευόμενους και τους εργαζόμενους στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι. Το νοσοκομείο «βρίσκεται σε κατάσταση S.O.S. Η αναμενόμενη κορύφωση και η μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον της νόσου COVID με μαθηματική ακρίβεια θα γιγαντώσει τα κρούσματα τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και στους εργαζόμενους δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες νοσηλείας» προσθέτουν.

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα ζητούν άμεση ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και περιορισμό των εφημεριών, ώστε να εκτονωθεί η κρίση.

«Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το προσεχές μέλλον του νοσοκομείου είναι δυσοίωνο με πιθανή την αναστολή της εφημερίας λόγω μετατροπής και άλλων τμημάτων σε τμήματα COVID, οι εργαζόμενοι δε μπορούν να εγγυηθούν ότι η νοσηλεία των ψυχιατρικών ασθενών θα είναι ασφαλής και εκφράζουν φόβους ότι και η δική τους υγεία και ασφάλεια κρέμεται από μια κλωστή. Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες» καταλήγει το Σωματείο.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr