Τρίτη δόση εμβολίου για τον Ερντογάν

0
29
τρίτη-δόση-εμβολίου-για-τον-ερντογάν

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία ο εμβολιασμός του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τρίτη φορά τη στιγμή που εκατομμύρια πολίτες στη γειτονική χώρα περιμένουν σε λίστα αναμονής για την πρώτη δόση λόγω έλλειψης εμβολίων όπως σημειώνουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο TRT, παραδέχτηκε ότι έχει κάνει κάνει τρεις δόσεις, για να αυξήσει τα αντισώματά του.

«Έλεγξα αν είχαμε αύξηση στα επίπεδα των αντισωμάτων μου. Έφτασα τα 2.160, δόξα τω Θεώ», είπε χαρακτηριστικά, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ, αναρωτήθηκε από πού απέκτησε ο Ερντογάν το δικαίωμα να λάβει επιπλέον δόσεις του εμβολίου, όταν ακόμη και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δεν μπορούσαν να το κάνουν.

«Πρέπει να δώσετε μια εξήγηση, αν κάνατε το εμβόλιο στο τέλος του 2020, όταν το εμβόλιο δεν ήταν διαθέσιμο σε κανέναν στη χώρα» ρώτησε ο Οζέλ στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της CHP, Ενγκίν Οζκότς σε ένα tweet έγραψε: «Στους πολίτες ούτε μία δόση και στον Ερντογάν τρεις δόσεις εμβολίου».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν.

Έλαβε την πρώτη δόση του κινεζικού εμβολίου Sinovac στις 14 Ιανουαρίου και μία δεύτερη δόση, με το ίδιο εμβόλιο, στις 11 Φεβρουαρίου.

Πάντως, στην τρίτη δόση δεν διευκρινίστηκε πιο σκεύασμα του χορηγήθηκε, αν ήταν δηλαδή της Sinovac ή της Pfizer-BioNTech, το οποίο χορηγείται και στην Τουρκία.

Στην Τουρκία από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας τον περασμένο Ιανουάριο έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 29,25 εκατ. δόσεις εμβολίων. Περισσότεροι από από 16,6 εκατ. πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση, και τουλάχιστον 12,5 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr