Τροπολογία Σκρέκα για πλαφόν 5 ευρώ στις μηνιαίες πάγιες χρεώσεις στο ρεύμα

0
4840

Νομοθετική παρέμβαση για την επιβολή ανώτατου ορίου χρέωσης των μηνιαίων παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή.

«Ορίσαμε ότι οι προμηθευτές πρέπει να δηλώνουν την καθαρή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Είδαμε τελικά, ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερ-πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Τις πάγιες χρεώσεις. Γι αυτό και σήμερα, φέρνουμε μια τροποποίηση και επιβάλλουμε στους προμηθευτές, ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ, για χρεώσεις πάγιες. Η μηνιαία χρέωση, το ανώτερο ταβάνι που μπορούν να έχουν είναι 5 ευρώ», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

«Έτσι περιορίζουμε από τα 15 και από τα 20 ευρώ-κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερες πάγιες χρεώσεις αναλογικά με την κατανάλωση που αυτό δεν είναι σωστό- και έτσι βάζοντας πλαφόν τους περιορίζουμε», τόνισε ο υπουργός και ενημέρωσε την ολομέλεια ότι κατατίθεται σήμερα η νομοθετική παρέμβαση.

Σχετική αναγγελία της νομοθετικής παρέμβασης έκανε σήμερα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στο υπουργικό συμβούλιο: «Με νομοθετική διάταξη που θα φέρει ο υπουργός Ενέργειας σήμερα στη Βουλή κλείνουν και τα όποια παράθυρα για τυχόν καταστρατηγήσεις σχετικά με τις χρεώσεις στα πάγια και παιχνίδια σε βάρος των καταναλωτών», είπε σχετικώς, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΕΝ να νομοθετήσει «κόφτη».


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr