Τσίπρας: «Άνοιξε η πλατφόρμα της AstraΖeneca για να ξεστοκάρουμε»!

0
136
τσίπρας-άνοιξε-η-πλατφόρμα-της-astraζeneca-γι

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού άσκησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει καν διαπιστώσει ότι δεν πάμε καλά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το πρώτο εξάμηνο η χώρα είχε 600 νεκρούς ενώ από τον Νοέμβριο και μετά οι θάνατοι έχουν φτάσει τις δέκα χιλιάδες.

«Αν δεν διαπιστώνεις ότι δεν πάμε καλά, έχοντας, μάλιστα το πιο μεγάλο και αναποτελεσματικό lockdown στην Ευρώπη, υπάρχει πρόβλημα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η λογική του ακορντεόν, που έχει εφαρμόσει όλη η Ευρώπη, απέτυχε παταγωδώς υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να ανοίξουμε, δεν πάει άλλο, χωρίς όμως να δίνουμε την αίσθηση ότι ξεμπερδέψαμε με την πανδημία καθώς, όπως είπε, το ποσοστό του εμβολιασμού είναι ακόμα χαμηλό.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως «το ποσοστό του εμβολιασμού είναι παρά πολύ χαμηλό κοντά στο 8%», ενώ στην ερώτηση γιατί δεν συμμετέχει σε κάποια καμπάνια είπε: «Πρώτος δεν εμβολιάστηκα; Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ότι η Κυβέρνηση είναι άδικη απέναντι στους νέους τους οποίους όπως είπε έχει στοχοποιήσει: «Να σας δώσω ένα παράδειγμα σήμερα για να σας αποδείξω ποσό άδικη είναι Κυβέρνηση που έχει στοχοποιήσει του νέους ανθρώπους. Οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39. Ας σταματήσουμε να του στοχοποιούμε».

Για το άνοιγμα της πλατφόρμας είπε: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το AstraΖeneca για να ξεστοκάρουμε. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίκα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με AstraΖeneca. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορωνοϊο και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr