Τσίπρας και Δούρου

0
37

Αν στα κόμματα εξουσίας τα στελέχη «κυνηγούν» μία φορά τη βουλευτική έδρα όταν υπάρχει η προοπτική της νίκης, αυτό το κυνήγι γίνεται στο δεκαπλάσιο για το κόμμα που χάνει – γιατί ο εκάστοτε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει τις κρατικές και κυβερνητικές θέσεις για να «τακτοποιήσει» τους αποτυχόντες πολιτευτές.

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έχει τώρα η Ρένα Δούρου: η τέως περιφερειάρχης δεν μπορούσε να είναι υποψήφια βουλευτής μετά την ήττα της και έτσι έχει μείνει «στην απ’ έξω».

Βεβαίως, η ίδια εξελέγη στην Πολιτική Γραμματεία και, μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας την όρισε «υπεύθυνη Ενέργειας και Περιβάλλοντος εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας».

Όμως, ταυτοχρόνως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας – και, μάλιστα, αποδοτικό – τον Σωκράτη Φάμελλο. Κοινώς, η Δούρου παραμένει εγκλωβισμένη, καθώς όλες οι κεντρικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατειλημμένες και αρκετοί εντός του κόμματος δεν βλέπουν με πολύ καλό μάτι το σενάριο ανάληψης κάποιας κεντρικής κομματικής θέσης.

Το… δυστύχημα για την πρώην περιφερειάρχη, όμως, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας την έχει διαβεβαιώσει πως την έχει συμπεριλάβει στο «οργανόγραμμά» του, αλλά και πως δεν ξεχνά την (υποτιθέμενη) “στοχοποίησή” της στην εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Μένει να φανεί πώς και αν θα τηρήσει την υπόσχεσή του…

Πηγή: tilegrafimanews.gr