Τζανάκης: Αυτοί είναι οι τρεις παράγοντες που θα φέρουν αποκλιμάκωση του κορονοϊού

0
47
τζανάκης-αυτοί-είναι-οι-τρεις-παράγον

Τζανάκης: Στους τρεις ωφέλιμους παράγοντες που θα φέρουν αποκλιμάκωση του κορονοϊού εστίασε ο καθηγητής ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης τη Δευτέρα (10/5).

«Έχουμε τρέξει το μοντέλο μας με 2 – 3 παραδοχές. Υπάρχουν 3 προβλεπτικοί ωφέλιμοι παράγοντες και κάποιοι βλαβεροί. Οι ωφέλιμοι παράγοντες είναι ο εμβολιασμός, που πηγαίνει εξαιρετικά τις τελευταίες μέρες, δεύτερον ο καλός καιρός, και τρίτον ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι υπό επιδημιολογική επιτήρηση με τα self tests» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμολογίας: «Το βλαπτικό κομμάτι είναι η αύξηση της κινητικότητας και των κοινωνικών επαφών». «Με βάση το μοντέλο μας περισσότερο ή λιγότερο οι ωφέλιμοι παράγοντες εξουδετερώνουν τους βλαπτικούς, και θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση έστω σε χαμηλότερους ρυθμούς» συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο Νίκος Τζανάκης σημείωσε ότι για να βγουν σωστά τα μοντέλα θα πρέπει να μην κάνουμε τα λεγόμενα κορονοπάρτι, οι καταστηματάρχες να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ζήτησε από τους πολίτες να δημιουργήσουν κοινωνικά μικροπεριβάλλοντα με φίλους που τηρούν τα μέτρα προστασίας.

«Θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται ο δείκτης των θανάτων»
Ο Νίκος Τζανάκης σημείωσε πως περιμένουμε και μάλλον θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται αυτή την εβδομάδα ο δείκτης των θανάτων και έκανε λόγο για 500 θανάτους ανά εβδομάδα. «Νομίζω θα αρχίσουμε από αυτή την εβδομάδα να βλέπουμε λίγο χαμηλότερους θανάτους ανά ημέρα, 55 με 65 όχι 80» είπε.

«Σταθερή αποκλιμάκωση 30% στις κλίνες και πτώση 25% στις ΜΕΘ»
Τέλος εστίασε στην όπως είπε σταθερή αποκλιμάκωση 30% στις κλίνες και πτώση 25% στις ΜΕΘ. «Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να είναι πάνω από 2.000, αλλά μεγάλο μέρος τους είναι προσυμπτωματικά, ασυμπτωματικά ή ολιγοσυμπτωματικά άτομα, που δεν κάνουν μεγάλη χρήση υπηρεσιών υγείας μεγάλη, καλές περιπτώσεις» διευκρίνισε.

newsbeast.gr

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr