Τζο Μπάιντεν: Η Δημοκρατία λειτουργεί και όλες οι ψήφοι θα μετρηθούν

0
189

Πολλοί περίμεναν πως ο Τζο Μπάιντεν θα κάνει ένα διάγγελμα σήμερα με πανηγυρικό ύφος, καθώς όλα δείχνουν πως θα είναι ο νικητής στις φετινές αμερικανικές εκλογές 2020.

Δεν το έκανε, ωστόσο ξεκίνησε το διάγγελμά του λέγοντας πως «δεν έχουμε δήλωση νίκης, αλλά τα νούμερα δείχνουν ξεκάθαρα το ότι θα είμαστε νικητές στο τέλος».

Ο Μπάιντεν δεν ανέφερε καν το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά με τη νίκη να είναι διαφαινόμενη, τόνισε πως θα δουλέψει «το ίδιο σκληρά για όσους δεν με ψήφισαν, όσο και γι’ αυτούς που με ψήφισαν» κάνοντας παράλληλα μια έκκληση για «ψυχραιμία».

Μπάιντεν: Είμαστε αντίπαλοι, όχι εχθροί. Είμαστε Αμερικανοί
Σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο Μπάιντεν προσπάθησε να κατευνάσει την ένταση που επικρατεί στην χώρα με την εκλογική διαδικασία και προσπάθησε να περάσει ένα μήνυμα ενότητας, σε μια ομιλία που θα μπορούσε να είναι και η πρώτη ομιλία ενός προέδρου μετά το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων.

«Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι, αλλά δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε Αμερικανοί» διαμήνυσε ο Μπάιντεν, ο οποίος έδωσε έμφαση στην ομιλία του στον κορωνοϊό, αναλύοντας τα στοιχεία των θανάτων και των κρουσμάτων, καθώς οι ΗΠΑ καταγράφουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Τόνισε ότι εφ’ όσον επιβεβαιωθούν τα νούμερα, το πρώτο πράγμα στο οποίο θα εστιάσει θα είναι να ανταπεξέλθει η χώρα στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν μπορούμε να σώσουμε τις ζωές που έχουν χαθεί, όμως μπορούμε να σώσουμε πολλές ζωές στους επόμενους μήνες», σχολίασε.

Πηγή: tilegrafimanews.gr