Τζο Μπάιντεν: Στέλνει θερμές ευχές προς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς για το Πάσχα

0
169
τζο-μπάιντεν-στέλνει-θερμές-ευχές-προ

Προτρέπει τους πολίτες όλου του κόσμου να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία, αφού το φως πάντα νικάει το σκοτάδι

Με αφορμή τη μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, το Πάσχα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απηύθηνε το δικό του μήνυμα προς τον χριστιανικό κόσμο, για να «υπενθυμίσει» ότι η ελπίδα των ανθρώπων είναι «ο θρίαμβος του φωτός επί του σκότους».

Εξήρε την ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα και τις παραδόσεις της, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τους πολίτες να αντικρίσουν το μέλλον με αισιοδοξία και να διατηρήσουν την πίστη τους, παρά τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, έδωσε υπόσχεση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται με σθένος για τη διασφάλιση και την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας για όλο τον κόσμο.

Δείτε την ανακοίνωσή του προέδρου:

«Η Τζιλ και εγώ εκφράζουμε τις θερμές μας ευχές προς όλους τους φίλους μας στην Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα που γιορτάζουν το Πάσχα.

Σε αυτή την ιδιαίτερη περίσταση, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε παγκόσμιο επίπεδο χαίρονται για το θαύμα της Ανάστασης και παραμένουν αφοσιωμένοι στην τήρηση των πνευματικών τους υποχρεώσεων και στην υπηρεσία όσων χρείαζονται βοήθεια.

Αυτή είναι επίσης μια περίοδος μνήμης – για να τιμηθεί η θυσία που έκανε ο Ιησούς Χριστός για τον κόσμο και για την αλληλεγγύη προς όσους ανήκουν στην Ορθόδοξη κοινότητα, οι οποίοι έχουν διωχθεί για την πίστη τους και προς όσους εξακολουθούν να βρίσκονται υπό απειλή μέχρι σήμερα. Κανείς δεν πρέπει να έχει ως στόχο το θρήσκευμα, τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές των άλλων. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να γιορτάσει την πίστη και τις παραδόσεις του.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, τόσο στην πατρίδα του καθενός όσο και σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το Πάσχα, καθώς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και πολλοί άλλοι θρησκευόμενοι άνθρωποι χρειάστηκε να τροποποιήσουν ξανά τις θρησκευτικές τους παραδόσεις για να αποφευχθεί η εξάπλωση της COVID-19, μπορούμε επίσης να κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα. Χάρη στην ηγεσία αμέτρητων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων τόσων πολλών ανθρώπων αφοσιωμένων στην πίστη, η πρόοδος που σημειώνουμε στη μάχη εναντίον του ιού σύντομα θα μας επιτρέψει την επιστροφή στις διαχρονικές και πολύτιμες παραδόσεις μας του Πάσχα και άλλων εορτών.

Ευχόμαστε ένα ευλογημένο Πάσχα σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς όλου του κόσμου που γιορτάζουν για την Ανάστση του Κυρίου και τον θρίαμβο του φωτός επί του σκοταδιού.»

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr