Β. Κικίλιας: Στην καρδιά της πολιτικής της ΝΔ το κοινωνικό κράτος και η κοινωνική αλληλεγγύη

0
92
β-κικίλιας-στην-καρδιά-της-πολιτικής-τ

Κικίλιας: «To κοινωνικό κράτος και κοινωνική αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι η διαρκής προσπάθεια να στηρίξεις τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς που δε μπορούν ή δεν έχουν». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στο Action 24.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενίσχυσε με 43 δις. ευρώ την ελληνική οικονομία μέσα στην πανδημία. Στήριξε την κοινωνία και συνεχίζει να το κάνει η Κυβέρνηση με άλλα 500 εκατομμύρια έως τώρα για τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης. Είμαστε εδώ, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που περνά ο πολίτης, για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε αυτόν πρώτα από όλα και μαζί με αυτόν διαρθρωτικά την ελληνική οικονομία, όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και όλη την ελληνική κοινωνία. Και χαρακτηρίζουν ανάλγητη την Κυβέρνηση, αυτοί οι οποίοι φτωχοποίησαν και διέλυσαν τη μεσαία τάξη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, αυτοί οι οποίοι έκλεισαν τις τράπεζες, οδήγησαν στο χειρότερο μνημόνιο και μας έχουν δέσει χειροπόδαρα μέχρι το 2060», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στη νέα τουριστική χρονιά, τόνισε: «Δεν κάνω ποτέ προβλέψεις, δεν θα κάνω ούτε τώρα. Ήδη, όμως, από τις πρώτες ημέρες του 2022 οι προκρατήσεις έχουν πάει κατακόρυφα σε αυξητικό ρυθμό για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και για όλα τα επαγγέλματα γύρω από τον τουρισμό. Αυξάνεται η ζήτηση των αεροπορικών εταιρειών σε slots, σε θέσεις στα ελληνικά αεροδρόμια. Θα έχουμε από τον Απρίλιο 14 πτήσεις την ημέρα από τις ΗΠΑ, υψηλού επιπέδου τουρίστες που αφήνουν πολύ μεγάλο εισόδημα.

Η στόχευσή μας, η στρατηγική μας και η καθημερινή σκληρή προσπάθεια που κάνουμε, είναι για να αυξηθεί το εισόδημα για όλους τους Έλληνες. Αυτός είναι ο τρόπος να τους ανακουφίσουμε και από όλα τα άλλα τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν και θα το κάνουμε με αυταπάρνηση και με αίσθηση του καθήκοντος».

Ωστόσο, εκτίμησε ότι οι ξένοι επισκέπτες θα έλθουν νωρίς και θα φύγουν αργά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω ζητήσει από όλους, Περιφέρειες, Δήμους, ξενοδόχους, επιχειρηματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπόρους, να είναι έτοιμοι από τον Μάρτιο. Γιατί ο κόσμος θα έρθει νωρίς φέτος στην Ελλάδα και θα φύγει αργά. Είναι μεγάλος στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Οι επενδύσεις που γίνονται και η αναβάθμιση των καταλυμάτων φέρνει πολύ πιο ποιοτικό κόσμο και σε όλες τις εποχές του χρόνου. Θέλουμε οι Γάλλοι να έρχονται στην Ελλάδα τις 8 εβδομάδες των σχολικών διακοπών τους. Θέλουμε να έρχονται Ισραηλινοί τουρίστες τον ιερό μήνα των διακοπών τους, τον Σεπτέμβριο. Θέλουμε να αναβιώσουμε και να στηρίξουμε τον ιαματικό τουρισμό, το wellness, τον ιατρικό τουρισμό που είναι τεράστια πηγή εσόδων στη βόρεια Ευρώπη, στη Γερμανία και στην Αυστρία».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr