Βόλος: Παρουσιάστηκε το επιβλητικό μουσείο της “Αργούς” παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη

0
98
βόλος-παρουσιάστηκε-το-επιβλητικό-μο

Βόλος: Το πρωτοποριακό μουσείο της “Αργούς” και της Αργοναυτικής Εκστρατείας, παρουσιάστηκε στον Βόλο, την πατρίδα των Αργοναυτών, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, εντυπωσιάζοντας τους επισήμους και το κοινό.

Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 14 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και ευρωπαϊκά προγράμματα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 36 μήνες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στον χαιρετισμό τόνισε μεταξύ άλλων, ότι “αισθάνομαι την χαρά και την τιμή και είμαι τυχερός που θα συνδέσω το όνομά μου με αυτό το πολύ μεγάλο έργο, τόσο για τον Βόλο, όσο και για την Ελλάδα. Το ερώτημα που μας απασχολεί, είναι γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε αυτό το μουσείο. Απορούμε όλοι…

Ως κυβέρνηση ο Βόλος βρίσκεται στην καρδιά μας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο. Άλλωστε και η Θεσσαλία ως Περιφέρεια, έχει καταφέρει να είναι η πρώτη εξ όλων των Περιφερειών στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων” συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος υπενθύμισε ότι η δημιουργία του μουσείου ήταν μία διαχρονική επιθυμία κάθε Βολιώτη. Με το πολύ σπουδαίο αυτό έργο, ο Βόλος μπαίνει σε άλλη διάσταση, αφού αυτό το μουσείο θα αποτελεί έναν κορυφαίο πολιτιστικό χώρο στον τόπο από όπου ξεκίνησαν η “Αργώ” και η Αργοναυτική Εκστρατεία, επεσήμανε ο κ. Μπέος.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, είπε ότι “τόσα χρόνια όλοι σχεδίαζαν, όλοι μιλούσαν, όλοι είχαν απόψεις, αλλά κανείς δεν κάθησε να ποντάρει στην ουσία, να προχωρήσει και να κινηθεί προς την υλοποίηση με υπευθυνότητα. Δεν ήταν εύκολο να βρεθούν τα 14 εκατομμύρια και εν μέσω τόσων αντιξοοτήτων, όπως η πανδημία, αλλά τα καταφέραμε γιατί είχαμε θέληση να φτιαχτεί το μουσείο και βρήκαμε τρόπο χρηματοδότησης, διότι πιστεύουμε στον Πολιτισμό, αφού τον θεωρούμε εργαλείο ανάπτυξης και θέλουμε να κρατήσουμε τον Βόλο και την Ελλάδα πολύ ψηλά”.

Ακολούθησε η παρουσίαση σε βίντεο όλου του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του “Μουσείου της Αργούς” που παρουσίασε ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Κίζης και επεξήγησε την φιλοσοφία αυτού του κτιρίου που θα ανεγερθεί στο εμβληματικό σημείο του Πεδίου του Άρεως στον Βόλο.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr