“Βόμβα” από τον ΕΦΕΤ! Αποσύρει καλαμάκι κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

0
33
βόμβα-από-τον-εφετ-αποσύρει-καλαμάκ

“Βόμβα” από τον ΕΦΕΤ! Αποσύρει καλαμάκι κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Ειδήσεις: Ο ΕΦΕΤ αποσύρει καλαμάκι κοτόπουλο από τα καταστήματα, μια απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε μαγαζάτορες αλλά και καταναλωτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το itilegrafima.gr

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για σουβλάκι κοτόπουλο στο οποίο βρέθηκε σαλμονέλα και γι αυτό ο ΕΦΕΤ καλεί όσους το έχουν αγοράσει να μην το καταναλώσουν.

Η ανακοίνωση του Ε.Φ.Ε.Τ

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος κρέατος από κρέας πουλερικών, με την εμπορική ονομασία «ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΤΨ» με αριθμό παρτίδας 2024230221, ημερομηνία παραγωγής/κατάψυξης 23/02/21 και ημερομηνία ανάλωσης 23/02/23, που παράγεται και διακινείται από την επιχείρηση ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ και σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr