«Βόμβα» Μαγιορκίνη για ρεκόρ κρουσμάτων τον Ιανουάριο – Ίσως φτάσουν τα 12.000

0
300
βόμβα-μαγιορκίνη-για-ρεκόρ-κρουσμά

«Βόμβα» Μαγιορκίνη για ρεκόρ κρουσμάτων τον Ιανουάριο – Ίσως φτάσουν τα 12.000

Ειδήσεις: Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές εξαιτίας της μετάλλαξης Ομικρον προβλέπουν ο ένας μετά τον άλλο οι Έλληνες επιστήμονες. Σήμερα ο καθηγητής-επιδημιολόγος, Γκίκας Μαγιορκίνης, εκτίμησε, μάλιστα, πως ενδεχομένως να φτάσουν και τα 12.000.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

«Είναι αρκετά πιθανό να φτάσουμε τα 10 χιλιάδες ακόμα και τα 12 χιλιάδες κρούσματα, αυτό το νούμερο όμως δεν θα πρέπει να μας τρομάξει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξήγησε δε για την Ομικρον ότι πρόκειται για ένα αρκετά μεταδοτικό στέλεχος που δίνει συμπτώματα απλού κρυολογήματος, ωστόσο, διευκρίνισε, λέγοντας: «πάντα με βάση όσα αναφέρονται».

Για τους ανεμβολίαστους χτύπησε για μια ακόμα φορά το «καμπανάκι» και τους κάλεσε να εμβολιαστούν, τονίζοντας πως, για εκείνους, η Όμικρον δεν θα είναι ήπια:

«Να προσέχουν όμως οι ανεμβολίαστοι μεγαλύτερης ηλικίας και να εμβολιαστούν γιατί θα το περάσουν πιο βαριά από τους εμβολιασμένους, να μην θεωρήσουν ότι η Όμικρον είναι ήπια για αυτούς».

Παράλληλα. για τα νέα μέτρα που έρχονται μετά τις γιορτές, υπενθύμισε πως η Επιτροπή θα τα συζητήσει στις 27 Δεκεμβρίου. Όπως επισήμανε:

«Τα μέτρα είναι αναλογικά με την πίεση που αισθάνεται το σύστημα υγείας, αυτή τη στιγμή είναι σε φάση αποσυμπίεσης. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι από τις 3 Ιανουαρίου μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα, την Δευτέρα η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει. Η πίεση από την Όμικρον φαίνεται θα είναι μικρότερη σε σύγκριση με άλλα στελέχη. Όμως μπορούμε να αποκλείσουμε μέτρα περιορισμού όπως να κλείνουν νωρίτερα τα μαγαζιά στην εστίαση».

Για τα σχολεία, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι στην Ελλάδα εφαρμόζεται «ένα από τα πιο δυναμικά συστήματα παρακολούθησης», υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν πολλές χώρες με τόσο έντονο τέστινγκ. Επεσήμανε ο ίδιος ότι σε αυτή τη φάση είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας ωστόσο, το θέμα των σχολείων θα ξανασυζητηθεί.

Για το ενδεχόμενο χορήγησης και 4ης δόσης στην Ελλάδα, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει συζήτηση, καθώς σε αυτή την φάση η 3η δόση είναι υπερ-αρκετή.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr