Βορίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων

0
94

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, αυτό όμως θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ενώ τόνισε πως η έννοια της αναστολής είναι μια έννοια μεταβατικότητας και προσαρμογής, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις για ορισμένα επαγγέλματα για υποχρεωτικά υγειονομικά πρωτόκολλα που αν δεν πληρεί ο εργαζόμενος θα οδηγεί σε απολύσεις.

Όσον αφορά την προανακριτική της Βουλής, ο κ. Βορίδης είπε: «Το γεγονός ότι η επιτροπή παραπέμπει τον κ. Παππά για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και όχι αυτή της δωροληψίας καθώς δεν βρέθηκαν αρκετά στοιχεία, δείχνει ότι η επιτροπή έκανε τη δουλειά της με την απάθεια και τη λελογισμένη επιείκεια που οφείλει να δείχνει ένας δικαστής».

Συμπλήρωσε, λέγοντας πως ένας κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μένει έκθετος πολιτικά και διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr