Βορίδης – Lockdown: Δεν συζητείται μέτρο που επηρεάζει τους εμβολιασμένους

0
114
βορίδης-lockdown-δεν-συζητείται-μέτρο-που-ε

Βορίδης: Τα σενάρια που κάνουν λόγο για γενικευμένο lockdown απορρίπτει κατηγορηματικά ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης τονίζοντας πως δεν συζητείται μέτρο το οποίο να επηρεάζει τους εμβολιασμένους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός δήλωσε πως είναι πρόωρο να γίνει συζήτηση για περαιτέρω μέτρα στην εστίαση και τα σουπερμάρκετ. «Προφανώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα των μέτρων πόσο καλά θα πάνε» διευκρίνισε.

«Δεν υπάρχει στοχοποίηση, αλλά αγωνία για την υγεία»

«Υπάρχει ρητορική που ακούω στον δημόσιο λόγο εν μέρει λέει ότι υπάρχει και στοχοποίηση των εμβολιασμένων, δεν υπάρχει στοχοποίηση, αλλά αγωνία για την υγεία τους. Διότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά από τους ανθρώπους που μπαίνουν ΜΕΘ και διασωληνώνονται, είναι 80 με 85% ανεμβολίαστοι» διαμήνυσε ο Μάκης Βορίδης.

ΜΕΘ με κορονοϊό
Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως υπάρχει μια καλύτερη αναλογία κρουσμάτων, ΜΕΘ και θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο γιατί τα κρούσματα είναι μεν περισσότερα, αλλά τελικά αυτοί που καταλήγουν στις ΜΕΘ ή καταλήγουν είναι πολύ λιγότεροι αναλογικά και στην πλειονότητα τους ανεμβολίαστοι.

«Μεγάλες ηλικίες, υποκείμενα, ανεμβολίαστοι. Τα μέτρα στοχεύουν στην πραγματικότητα να περιορίσουν το κίνδυνο μόλυνσης στους ανεμβολίαστους που είναι και πιο εκτεθειμένοι. Οι εμβολιασμένοι νοσούν λιγότερο και κινδυνεύουν λιγότερο. Προσπάθεια μας είναι να αυξήσουμε την προστασία των ανεμβολίαστων» δήλωσε.

Τι είπε για το κυλιόμενο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων
«Το κυλιόμενο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων είναι γενικευμένο μέτρο» είπε ο υπουργός. «Από 7, 8, 9 και θέμα βούλησης των εργαζομένων σπάει ανά μισάωρο και γίνεται τώρα ομαδοποίηση» εξήγησε.

«Δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς, αλλά ρωτά τι κάνουμε για στρατό και αστυνομικούς» σημείωσε σχολιάζοντας δήλωση του υπουργού Επικρατείας».

«Aυτό που επισημαίνει ο κ. Σκέρτσος, και σωστά, είναι ότι με υποκριτικό και κακό στοχευμένο τρόπο ανοίγει συζήτηση μονό για τους αστυνομικούς» είπε κλείνοντας ο υπουργός Εσωτερικών.

newsbeast.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr