Voucher 200 ευρώ για επιδότηση laptop – ΕΣΠΑ προγράμματα 2021 : Οδηγός

0
93

Voucher 200 ευρώ για επιδότηση laptop – ΕΣΠΑ προγράμματα 2021 : Οδηγός – Ξεκινούν οι αιτήσεις.

Ειδήσεις: Τέλη Φεβρουαρίου θα ανοίξει τελικά η πλατφόρμα, στην οποία οι δικαιούχοι μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) από μαθητές και φοιτητές.

Η χρήση της σχετικής πλατφόρμας θα είναι απλή καθώς δεν θα απαιτεί από τον χρήστη ούτε καν την αποστολή αίτησης, αφού θα είναι στοχευμένη και θα αφορά μόνο τους δικαιούχους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ετσι, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν δικαιούται ή όχι το κουπόνι. Η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας δε θα απαιτεί καν την ανάρτηση των δικαιολογητικών από τους δικαιούχους, καθώς τα στοιχεία τους θα υπάρχουν ήδη σ’ αυτήν αφού η λειτουργία της θα είναι απολύτως αυτοματοποιημένη και στοχευμένη. Οι δικαιούχοι με την απλή εισαγωγή των στοιχείων τους, θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα έχει δύο επιλογές, είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Στους δικαιούχους θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), αλλά αντ΄αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας. Αυτοί αποτελούν ένα ποσοστό περίπου 10% και η προσπάθεια που γίνεται αυτήν την περίοδο από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» που έχει αναλάβει το έργο, είναι να ετοιμαστούν πλήρως οι διαλειτουργικότητες του συστήματος ώστε να εμφανίζονται και οι συγκεκριμένοι αυτόματα στην κατηγορία των δικαιούχων και να μην απορρίπτονται.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων του προγράμματος με προυπολογισμό 112 εκατομμυρίων ευρώ, ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα είναι μια εύκολη διαδικασία για όλους τους χρήστες αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και βοήθεια (help desk), για όσους χρειάζονται παραπάνω οδηγίες και ειδικές πληροφορίες ώστε να μπουν στην πλατφόρμα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι δικαιούχοι με παραδείγματα
Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ
Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ

Voucher 200 ευρώ για επιδότηση laptop – ΕΣΠΑ προγράμματα 2021 : Οδηγός – Επιδοτήσεις για την εστίαση.

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ειδικά για τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος παραμένει κλειστός από τις αρχές Νοεμβρίου, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά τους οι θεσμικοί εκπρόσωποι των επιχειρηματιών του κλάδου που γνωρίζουν ότι τα καταστήματά τους θα μείνουν κλειστά τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα, σημειώνουν στο insider.gr πως αναμένουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και γι’ αυτή την περίοδο αλλά και όταν οι επιχειρήσεις τους επαναλειτουργήσουν.

Αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης στην ομιλία του στη Βουλή σημείωσε πως είναι ήδη σε επαφή, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΒΕ και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργο Καββαθά, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα «πρόγραμμα καινούριο ΕΣΠΑ εστιασμένο μόνο για την εστίαση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους ενισχύσουμε έτι περαιτέρω, εν όψει του ανοίγματος». Ο υπουργός Ανάπτυξης συμπλήρωσε: «πιστεύω, καλώς εχόντων των πραγμάτων και όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, δεν μπορώ να πω ημερομηνία, αλλά εν πάση περιπτώσει, πλησιάζουμε στο να ανοίξουμε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στο insider.gr επισημαίνει πως η ΠΟΕΣΕ έχει θέσει στον υπουργό τα ζητήματα του κλάδου που είναι από τους βαρύτατα πληττόμενους της πανδημίας καθώς και ότι αναμένει από την πλευρά του υπουργείου να εξειδικεύσει τον τρόπο ενίσχυσης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων του κλάδου. Ο κ. Καββαθάς, τονίζει ακόμη, την ανάγκη στον επόμενο κύκλο της επιστρεπτέας να δοθεί έμφαση στη στήριξη της εστίασης.

Για τους επιχειρηματίες του κλάδου που δεν έχουν ανοίξει ούτε μία ημέρα από τον Νοέμβριο και μετά, έχει μεγάλη σημασία, να υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης και την επόμενη μέρα, αφού δοθεί το «πράσινο» φως για την επαναλειτουργία τους. Άλλωστε πολλές επιχειρήσεις, βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, τα λουκέτα σε αρκετές περιοχές της χώρας αυξάνονται καθημερινά και μόλις ανοίξει ο κλάδος, θα φανεί πόσες από εκείνες που «άντεξαν» το προηγούμενο διάστημα, θα μπορέσουν να διατηρηθούν σε λειτουργία και τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, παραμένει ερωτηματικό, όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, ποια θα είναι η αντίδραση των καταναλωτών μετά την άρση των μέτρων, αν θα επισκεφθούν ξανά, άμεσα, τα καταστήματα εστίασης, καθώς και με ποιους περιορισμούς αυτά θα επαναλειτουργήσουν.

Νεότερα για τα αναδρομικά ΝΑΤ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΑΜΕΑ – 400 ευρώ σε επιστήμονες

Δήλωση Πόθεν έσχες στο pothen.gr – Αυξήσεις στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Αποστράτων: Όλα τα ΝΕΑ

Asep.Gr : Αίτηση για νέες ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Επιδόματα για ανέργους στο oaed.Gr

Πηγή: tilegrafimanews.gr