Βουλγαρία: Η Εαρινή Έκθεση Βιβλίου ανοίγει στη Σόφια

0
28

Βουλγαρία: Η Εαρινή Έκθεση Βιβλίου άνοιξε χθες στη Σόφια. Διοργανώνεται μαζί με το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας.

Ογδόντα λογοτεχνικά δρώμενα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, μεταξύ αυτών πρεμιέρες και συναντήσεις με συγγραφείς, μεταφραστές και εικονογράφους περισσότερων από 40 νέων έργων, δήλωσαν οι διοργανωτές από τη Βουλγαρική Ένωση Βιβλίου.

Πολλοί εκδοτικοί οίκοι, 144 — αριθμός ρεκόρ, λαμβάνουν μέρος στην 16η διοργάνωση της Εαρινής Έκθεσης Βιβλίου που θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουνίου. Οι πάγκοι είναι τοποθετημένοι στον χώρο μπροστά από το συνεδριακό κέντρο NDK, στο κέντρο της Σόφιας. Θα υπάρχει ένα παράλληλο πρόγραμμα στα βιβλιοπωλεία, τις λογοτεχνικές λέσχες και σε άλλα μέρη της πρωτεύουσας. Οι δύο διοργανώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Ημερολογίου του Δήμου Σόφιας για το 2023, με την υποστήριξη του Εθνικού Ταμείου Πολιτισμού.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Βουλγαρικής Ένωσης Βιβλίου Ντεσισλάβα Αλεξίεβα εγκαινίασε την έκθεση.

Ο πρωθυπουργός Γκάλαμπ Ντόνεφ δήλωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων: “Το να είσαι αναγνώστης ή εγγράμματος άνθρωπος αυτό είναι μια δύναμη που κανείς δεν μπορεί να σου πάρει”. Πρόσθεσε ότι έρχεται η ώρα που οι άνθρωποι με εξαιρετική γνώση της βουλγαρικής γλώσσας θα έχουν μεγάλη ζήτηση και θα βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση.

Ο Ντόνεφ περιμένει ότι στο εγγύς μέλλον η γνώση της βουλγαρικής ανάγνωσης και γραφής θα είναι μια προϋπόθεση για όσους ζητούν εργασία. “Μάθετε τη βουλγαρική γλώσσα με προσοχή και σεβασμό, να είστε εγγράμματοι και να διαβάζετε”, δήλωσε.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο υπουργός Παιδείας Σάσο Πένοφ, ο υπουργός Πολιτισμού Ναϊντεν Τόντοροφ, οι αναπληρωτές υπουργοί Πολιτισμού Μαρίνα Βασίλεβα και Πλάμεν Σλαβόφ, ο γενικός διευθυντής του ΒΤΑ Κίριλ Βάλτσεφ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Βιομηχανικού Κεφαλαίου στη Βουλγαρία Βασίλ Βέλεφ, μεταξύ άλλων.

ΑΓ


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr