Βουλή: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022 με 158 «υπέρ»

0
191
βουλή-ψηφίστηκε-ο-προϋπολογισμός-του-20

Εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2022 από την Ολομέλεια της Βουλής με 158 «υπέρ» έναντι 142 «κατά».

Τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας υπερψήφισαν εκτός από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, της Ελληνικής Λύσης και η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου. Εγκρίθηκε με 191 «ναι» και 109 «όχι».

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες, αν και παραδοσιακά λαμβάνουν την στήριξη της αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε:

«Σε αυτή τη συγκυρία και έχοντας κληρονομήσει Ενοπλες Δυνάμεις οι οποίες επι 10 χρόνια δεν είχαν επενδύσεις, σε αυτή τη συγκυρία η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες, σπάζοντας για μια ακόμα φορά μια παράδοση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που λέει ότι παρα τις διαφωνίες μας πάντα η αντιπολίτευση ψήφιζε τις αμυντικές δαπάνες. Τα συμπεράσματα θα τα βγάλει ο λαός. Είστε πάντα παρόντες σε ότι διχάζει και μονίμως απόντες σε ότι ενώνει. Ας είναι! Το Εθνικό μέτωπο κ. Τσίπρα συγκροτείται έστω και χωρίς την δική σας συμμετοχή».

Νέα μέτρα στήριξης

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κλείνοντας την συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό εξήγγειλε τρία άμεσα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών έναντι της ενεργειακής κρίσης καθώς και την αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Αυτά είναι:

1. Πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια του ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο. Και αντίστοιχα στα κοινωνικά τιμολόγια για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

2. Αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% τον μήνα Δεκέμβριο.

3. Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από Αύγουστο έως Δεκέμβριο.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ακόμη ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία. Στο ίδιο πλαίσιο, o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξήγγειλε πέντε νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων και η μετάθεση της έναρξης αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής στο τέλος Ιουνίου.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr