Ξεκάθαρη η Λινού! Ακραίο το πρόστιμο των 100 ευρώ – Θα εμβολιάζουν δια της βιας;

0
135
ξεκάθαρη-η-λινού-ακραίο-το-πρόστιμο-τω

Ξεκάθαρη η Λινού! Ακραίο το πρόστιμο των 100 ευρώ – Θα εμβολιάζουν δια της βιας;

Ειδήσεις:  Σαφές θέμα αναποτελεσματικότητας αλλά και άνισης αντιμετώπισης των πολιτών υπάρχει με το πρόστιμο των 100 ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως περιέγραψε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Το νέο μέτρο «τιμωρίας» όσων είναι άνω των 60 ετών και δεν εμβολιάζονται, με μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ, «πρέπει να μελετηθεί», τόνισε η κα Λινού, περιγράφοντας δύο παραμέτρους:

αναλογικότητα: Άλλο είναι ένα πρόστιμο 100 ευρώ σε έναν μεγαλοσυνταξιούχο με πάνω από 4.000 ευρώ σύνταξη, άλλο σε αγρότη με 400 ευρώ σύνταξη

αποτελεσματικότητα: Πρέπει να μελετηθεί, όπως και η επίδραση στην κοινωνική συνοχή

Σε άλλο σημείο μάλιστα υπογράμμισε ότι «πρέπει να σκεφτούμε αν η διασπορά γίνεται από τους άνω των 60 ή από τους 20άρηδες ή τα παιδιά. Γιατί ο στόχος είναι να μην έχουμε πολλούς νοσούντες. Ναι, υποφέρουν και κινδυνεύουν πιο πολύ οι ηλικιωμένοι, αλλά πρέπει να τους αφαιρέσουν και το βασικό εισόδημα με το οποίο διατηρούνται στη ζωή επειδή ήρθε το εγγόνι τους, από τα σχολεία όπου έχουμε πολύ μεγάλη διασπορά;» αναρωτήθηκε η κα Λινού.

Πρόστιμο και υποχρεωτικότητα «τα βάζω μαζί, εξαρτάται πώς μετράς την υποχρεωτικότητα. Άλλο να δίνεις κίνητρα, άλλο να επιβάλλεις τιμωρίες, άλλο να παρεμβαίνεις ουσιαστικά στο σώμα του ανθρώπου. Είμαστε λίγο πριν να κάνουμε επιθετική παρέμβαση και θέλει μελέτη πριν το ξεκινήσουμε», σημείωσε η ίδια. «Τώρα πήγαμε ένα βήμα παραπάνω, πληρώνεις … είναι ακραίο, το μόνο επόμενο που μένει είναι να πιάνουμε τον κόσμο διά της βίας και να τον εμβολιάζουμε».

«Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και άλλου είδους καμπάνιες … πρέπει να δοκιμάσουμε και άλλα πράγματα», είπε η κα Λινού, που μετέφερε την δική της εμπειρία από τις καμπάνιες για τον εμβολιασμό που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis σε σχέση με την παραπληροφόρηση που υπάρχει, από γιατρούς, ιερωμένους της Εκκλησίας, κτλ. «Είδαμε ότι για τους ανθρώπους που ασχολούνται πολύ με την θρησκεία και είναι άνω των 55, δεν μπορέσαμε να επέμβουμε, να αλλάξουμε την συμπεριφορά τους … θα δούμε αν θα τα καταφέρουμε με διαφορετικά μηνύματα … είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιπαλέψεις τα fake news».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr