Ξεκινά ο εμβολιασμός για τους εφήβους 15-17

0
87
ξεκινά-ο-εμβολιασμός-για-τους-εφήβους-15

Τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών με mRNA εμβόλια εισηγείται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Όπως επεσήμανε, οι έφηβοι μεταδίδουν πιο εύκολα τον ιό σε σχέση με τα μικρότερα παιδιά. Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει αναπροσαρμογή των σχεδίων λόγω των νέων δεδομένων που προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα.

«Τα άτομα που απειλούνται ιδιαίτερα από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι τα ανεμβολίαστα άτομα, άτομα που λόγω χρόνιων νοσημάτων δεν ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό και άτομα κάτω των 18 ετών» υπογράμμισε η κα Θεοδωρίδου. Πρόσθεσε ότι όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάλλαξη και ειδικότερα:

Pfizer και Moderna στο 96%,
ΑstraZeneca στο 92%
Johnson&Johnson στο 85%

«Είναι λάθος να αφήνει κάποιος τη δεύτερη δόση για μετά τις διακοπές. Θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας: μάσκες, αποστάσεις και κανόνες υγιεινής. Προσοχή! Προσοχή!» τόνισε με έμφαση και συμπλήρωσε: «Οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα γι’ αυτό κι έχουν παρατηρηθεί εξάρσεις που συνδέονται με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των εφήβων».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά την 1.1.2006, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Δευτέρα.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr