Ξεκινά το αποχετευτικό για τα όμβρια στο Δάσος Χαϊδαρίου

0
149

Δάσος Χαϊδαρίου: Δρομολογήθηκαν οι εργασίες για την αποπεράτωση του αποχετευτικού των ομβρίων στο Δάσος Χαϊδαρίου…

ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο με 4,1 εκατ. ευρώ.

Η εργολαβία θα συμπληρώσει τις απαιτούμενες υποδομές για να συνδεθεί το βορειοδυτικό- χωρίς δίκτυο ομβρίων- τμήμα του δάσους, με το νοτιότερο όπου υπάρχουν ήδη κατασκευασμένοι ανάλογοι αγωγοί.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν αγωγούς ομβρίων, συνολικού μήκους 4.570 μέτρων, για τη μεταφορά προς τους αποδέκτες, 88 φρεάτια επίσκεψης του δικτύου και 264 φρεάτια υδροσυλλογής με τις συνδέσεις τους με το δίκτυο ομβρίων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για αυτό το νευραλγικής σημασίας έργο για το Χαϊδάρι, τόνισε: «Παράλληλα με τη μάχη για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, εστιάζουμε και στην έγκαιρη ολοκλήρωση παρεμβάσεων που θα θωρακίσουν καλύτερα την Αττική μας από έκτακτα φυσικά φαινόμενα. Η αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής είναι προτεραιότητα και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε χωρίς χρονοτριβές. Για εμάς, η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας».

Κ.Ρ.

Πηγή: tilegrafimanews.gr