Ξενογιαννακοπούλου: Κοινωνική πρόκληση και εμπαιγμός των εργαζομένων οι δηλώσεις Μητσοτάκη

0
159
ξενογιαννακοπούλου-κοινωνική-πρόκλ

Ξενογιαννακοπούλου: «Κοινωνική πρόκληση» και «εμπαιγμό των εργαζομένων» που «υποτιμά τη νοημοσύνή τους» χαρακτηρίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου…

τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις» «με την επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί τον χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου».

Ειδικότερα, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μιλά για «προπαγάνδα που κάνει το μαύρο άσπρο», προσθέτοντας ότι «οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη αποτελούν κοινωνική πρόκληση και εμπαιγμό των εργαζομένων. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων όταν ισχυρίζονται ότι η κατάργηση του οκταώρου και ο καθορισμός του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις είναι προς όφελός τους». «Προφανώς στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη ο εργοδότης και ο εργαζόμενος είναι ισότιμοι, κάθε έννοια ρύθμισης και συλλογικής σύμβασης είναι περιττή, και η οπισθοδρόμηση στην εργασιακή ζούγκλα της φθηνής και ελαστικής εργασίας χωρίς κανόνες, δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την κοινωνία του 21ου αιώνα», σχολιάζει.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τονίζει ότι «την απάντηση στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του θα δώσουν οι εργαζόμενοι ‪αύριο, στις‬ ‪6 του Μάη, τιμώντας ουσιαστικά και αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά», λέγοντας «όχι» «στο αντεργατικό νομοσχέδιο, στην κατάργηση του οκτάωρου και στις ατομικές συμβάσεις, «στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών», «στον κυβερνητικό εμπαιγμό και τον εργασιακό μεσαίωνα». ‬«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων τους. Θα δώσουμε αυτήν τη μάχη μαζί με τον κόσμο της εργασίας και τη νέα γενιά που αγωνίζεται για ένα δημοκρατικό και κοινωνικά δίκαιο μέλλον», σημειώνει.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr