ΥΠΑΑΤ: Περισσότεροι από 46.750 μελισσοκόμοι έχουν ενταχθεί στο Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο

0
131
υπαατ-περισσότεροι-από-46-750-μελισσοκόμο

ΥΠΑΑΤ: Περισσότεροι από 46.750 μελισσοκόμοι, εκ των οποίων οι 20.761 έχουν κάνει αιτήσεις για 2.182.284 κατεχόμενες κυψέλες έχουν ενταχθεί έως σήμερα στο Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο…

όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου με εκπροσώπους της Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και εμπλεκόμενων φορέων.

Ο κ. Κεδίκογλου στάθηκε στην αξία του Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου και του Ελληνικού σήματος στο μέλι λέγοντας ότι «πρέπει να καθιερωθεί ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί την ελληνικότητα του μελιού, αυτός είναι ο στόχος και πρέπει να το επικοινωνήσουμε μέσω καμπάνιας. Να μάθουν μέσω αυτής, το κέρδος που αποκομίζουν οι μελισσοκόμοι όντας δηλωμένοι στο Ηλεκτρονικό Μητρώο». Μιλώντας για τις νοθείες και τις ελληνοποιήσεις σημείωσε ότι «η μόνη απάντηση είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος που θα αποδεικνύει τη γνησιότητά του με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει».

Στη σύσκεψη συμμετείχε μεταξύ άλλων ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Απόστολος Πολύμερος, που είπε ότι οι αγορανομικοί έλεγχοι που γίνονται μέσω των υπηρεσιών της Γ.Γ. Εμπορίου, του ΥΠΑΑΤ και των Περιφερειών πρέπει να έχουν στόχο την ποσότητα και την ποιότητα.

Από τη μεριά του ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, Μάριος Τζιτζινάκης παρουσίασε και ανέλυσε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, και όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «παρά τις αρχικές αντιδράσεις και δυσπιστίες που εξέφρασε μερίδα παραγωγών και φορέων, τελικά «ο κόσμος της μελισσοκομίας το αγκάλιασε», συμπληρώνοντας ότι αυτό αποδεικνύεται από την κατακόρυφη αύξηση τόσο του αριθμού των κυψελών που δηλώνονται, όσο και του αριθμού των μελισσοκόμων που εντάχθηκαν στο Μητρώο.

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων έλαβαν μέρος η αν. προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συστημάτων Εκτροφής Ζώων του ΥΠΑΑΤ, Κωστούλα Νικολάου, η προϊσταμένη του τμήματος Επίβλεψης Ιδιωτικών Φορέων και Προδιαγραφών της Δ/σης Πιστοποίησης και Προδιαγραφών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Μαρία Σπέντζου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, Μάριος Τζιτζινάκης, η προϊσταμένη του Τμ. Διαχείρισης Data Center, Δικτύων και Βάσεων Δεδομένων του ΥΠΑΑΤ, Γεωργία Παππά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Collectives Α.Ε., Ευάγγελος Πορής και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr