Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών που εμβολιάζονται

0
212
υπουργείο-παιδείας-τι-ισχύει-για-τις-α
Μαθητές φθάνουν σε δημοτικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας , Δευτέρα 10 Μαΐου 2021. Επαναλειτουργούν δια ζώσης τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, και συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα λύκεια και τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων , ενώ η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για μαθητές , εκπαιδευτικό , διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων και πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Δικαιολογημένη θα είναι η απουσία από το σχολείο την ημέρα που εμβολιάζεται ένας μαθητής, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται, οι μαθητές/τριες που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους, ενώ στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα.

Στην ίδια εγκύκλιο σημειώνεται ότι το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Οι απουσίες των μαθητών/τριών αυτές τις ημέρες καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον/τη διευθυντή/τρια το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr