Υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα-Πάνω από 3.500

0
97
υψηλός-ο-αριθμός-των-κρουσμάτων-σήμερ

Υψηλός θα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που θα ανακοινωθεί το απόγευμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν θα είναι πάνω από 3.500 και ενδεχομένως να φτάσουν και τα 4.000.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης είπε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων θα είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες με υπομονή και θέληση και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας, ενότητας και κοινής προσπάθειας.

Ειδικότερα, τόνισε ότι «τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί και θα ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία». Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «φέτος θα κάνουμε Πάσχα καλύτερο από πέρυσι και λίγο μετά θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Αρκεί να έχουμε υπομονή και θέληση για αγώνα και προσπάθεια και να μην παρασυρόμαστε από τα εύκολα διλήμματα και τα εύκολα μηνύματα».

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη, ανέφερε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων». Επίσης, ευχαρίστησε την Εκκλησία «για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που έχει δείξει σε όλη αυτήν τη δύσκολη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, και τον επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Οργανισμού, Στράτο Γεραγώτη.

Στη συνομιλία του με τον Αρχιεπίσκοπο παρέστη και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης, Βαρνάβας Θεοχάρης.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr