Ζελένσκι: Οι κυρώσεις της Δύσης δεν είναι αρκετές

0
257
ζελένσκι-οι-κυρώσεις-της-δύσης-δεν-είν

«Αυτό είναι εσκεμμένη δολοφονία, καθώς στην περιοχή ζουν και εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι», δήλωσε στο νέο του μήνυμα ο Ουκρανός πρόεδρος – Οι Ρώσοι θα πλήξουν τις εγκαταστάσεις της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας

Νέο μήνυμα προς τον λαό της Ουκρανίας, κυρίως όμως προς τη διεθνή κοινότητα έστειλε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία θα βομβαρδίσει την ουκρανική αμυντική βιομηχανία, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της ρωσικής ηγεσίας «φόνο» και «εσκεμμένη δολοφονία», καθώς στην περιοχή ζουν και εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε για μία ακόμη φορά στη Δύση, λέγοντας ότι οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει στη Ρωσία δεν αρκούν. «Δεν άκουσα ούτε έναν παγκόσμιο ηγέτη να αντιδρά σε αυτό», δήλωσε ο Ζελένσκι. «Το θράσος του επιτιθέμενου είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Δύση ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν επαρκούν».

Πρόσθεσε, δε, ότι «πρέπει να στηθεί ένα δικαστήριο για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι διατάζουν και εκτελούν τέτοια εγκλήματα. Σκεφτείτε το αίσθημα ατιμωρησίας των κατακτητών που μπορούν να ανακοινώνουν τέτοιες προγραμματισμένες φρικαλεότητες».

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις του σκοπεύουν να πλήξουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Καλούμε όλο το προσωπικό των εγκαταστάσεων της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας να εγκαταλείψουν το έδαφος των επιχειρήσεών τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr