Ζελένσκι σε Ευρωβουλή: Πολεμάμε για τις ζωές μας αυτή την ώρα – Δείξτε ότι μας θέλετε (ΒΙΝΤΕΟ)

0
151
ζελένσκι-σε-ευρωβουλή-πολεμάμε-για-τι

Ζελένσκι σε Ευρωβουλή: Πολεμάμε για τις ζωές μας αυτή την ώρα – Δείξτε ότι μας θέλετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, τοποθετήθηκε εξ αποστάσεως στο Κοινοβούλιο στη σημερινή συζήτηση σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, άνοιξε τη συζήτηση στις 13:. Ο πρόεδρος Ζελένσκι και ο πρόεδρος του Rada (δηλ. του ουκρανικού κοινοβουλίου) Ρουσλάν Στέφαντσουκ κλήθηκαν στη συνέχεια να παρέμβουν εξ αποστάσεως, εάν η κατάσταση το επιτρέψει.

Στη συνέχεια, οι ευρωβουλευτές θα ακούσουν τις απόψεις των προέδρων του Συμβουλίου και της Επιτροπής Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, καθώς και του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοσέπ Μπορέλ, προτού προβούν στη δική τους αξιολόγηση της κατάστασης των ρωσικών επιθέσεων.

Μετά το τέλος της συζήτησης, η ολομέλεια αναμένεται να εγκρίνει σχετικό ψήφισμα. Η ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος της ψηφοφορίας έχει προγραμματιστεί για τις 18:15.

Ζελένσκι: Κρατική τρομοκρατία από τη Ρωσία

Οι επιθέσεις του πυροβολικού της Ρωσίας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, την Χαρκίβ (Χάρκοβο), συνιστά κρατική τρομοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να την αναγνωρίσει ως τέτοια.

«Η τρομοκρατία έχει στόχο να μας λυγίσει, να λυγίσει την αντίστασή μας», δηλώνει σε βίντεο με διάγγελμά του, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο περιγράφει το Κίεβο και την Χαρκίβ ως τους κύριους στόχους της Ρωσίας.

Είναι «έγκλημα πολέμου», υπογράμμισε αναφερόμενος στον βομβαρδισμό της Χαρκίβ από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το διάγγελμα του προέδρου Ζελένσκι, μάλιστα, είχε αποδέκτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας από τα μέλη της ΕΕ να αντιδράσουν στις επιθέσεις της Ρωσίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος, μόλις πριν από ένα 24ωρο, υπέγραψε την αίτηση ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr