Ζελένσκι: «Συμφωνία με τη Ρωσία μόνο μετά από δημοψήφισμα»

0
183
ζελένσκι-συμφωνία-με-τη-ρωσία-μόνο-με

Σε δήλωση-βόμβα προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος διαμήνυσε πως οποιαδήποτε συμφωνία με τη Ρωσία θα πρέπει πρώτα να έχει την έγκριση του ουκρανικού λαού.

Παράλληλα δήλωσε πως «Δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε ρωσικά τελεσίγραφα για τον τερματισμό του πολέμου».

Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε ρωσικά τελεσίγραφα
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον περιφερειακό, δημόσιο ιστότοπο, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι διαμήνυσε ότι η Ουκρανία «δεν μπορεί να δεχτεί κανένα τελεσίγραφο της Ρωσίας» για «να σταματήσει τον πόλεμο».

«Η Ουκρανία δεν μπορεί να δεχτεί κανένα τελεσίγραφο της Ρωσίας. Θα πρέπει πρώτα να μας καταστρέψουν όλους, μόνο τότε θα τηρηθούν τα τελεσίγραφά τους», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στον ιστότοπο Suspilne, ο οποίος δημοσιεύει και ένα βίντεο αυτής της συνέντευξης.

«”Εμείς (οι Ρώσοι) απευθύνουμε τελεσίγραφο, ιδού όλα τα σημεία, τηρήστε τα και κατόπιν θα σταματήσουμε τον πόλεμο”: δεν είναι σωστό, δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας ότι «ο λαός είναι ενωμένος».

Η Μόσχα θα ήθελε για παράδειγμα να παραδοθούν οι πόλεις του Χαρκόβου, της Μαριούπολης ή του Κιέβου, της πρωτεύουσας, εξήγησε ο Ζελένσκι. Όμως «ούτε οι κάτοικοι του Χαρκόβου, ούτε εκείνοι της Μαριούπολης ή του Κιέβου, ούτε εδώ ο ίδιος, ο πρόεδρος, δεν μπορούμε να το κάνουμε», υπογράμμισε. «Και το βλέπουμε στις κατεχόμενες πόλεις της Μελιτόπολης, του Μπερντιάνσκ (…) οι άνθρωποι αντιστέκονται. (Οι Ρώσοι) υψώνουν μια σημαία, οι άνθρωποι την βγάζουν», συνέχισε.

«Τι θέλετε; Καταστρέψτε μας όλους. Για αυτό απαντώ: δεν θα μπορέσουμε να υπακούσουμε σ’ αυτό το τελεσίγραφο παρά μόνο αν δεν θα είμαστε πλέον εδώ», κατέληξε.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr